-GENG BLOGGERS-

Iklan penaja

Novel Review : Suamiku Tak Romantik tapi autistik

Assalamualaikum.
selepas bercamping selama 7hari, aku sempat menghabiskan membaca novel setebal 888m/s. novel paling tebal yang pernah aku baca. dan jalan ceritanya sangat best dan menghiburkan!


sinopsis :


NURA ALIA seorang gadis periang yang telah jatuh cinta dengan Syed Azmi, seorang anak Datuk yang kaya dan handsome! Walaupun dia tahu Syed Azmi seorang womaniser, Nura Alia yakin bahawa lelaki itu pasti akan meninggalkan gelaran itu demi cinta mereka bersama.


Akhirnya, dari cinta ia berubah benci! Syed Azmi juga hampir-hampir meragut kesucian Nura Alia. Nura Alia menyimpan dendam kesumat pada lelaki itu.

“Aku bencikan kau, Syed Azmi! Kau memang lelaki tak guna!” -NURA ALIA

Demi menjalankan rancangan membalas dendamnya, Nura Alia akhirnya nekad untuk menjadi babysitter kepada abang Syed Azmi yang autistik, Syed Azwan a.k.a Boboy, budak tak cukup seringgit yang sengal! Dalam terpaksa dia rela melayan setiap kerenah Boboy.

“Boboy! Boboy memang suka menyusahkan akak, kan?! Eee… geramnya aku!” -NURA ALIA

Selama tujuh tahun, BOBOY hidup di dalam dunianya sendiri. Dunia kanak-kanak autistik yang sengaja diciptakannya demi menyembunyikan sejarah silam. Sejarah silam yang membuatkan dia menyimpan rasa bersalah sehingga ke hari ini.

Namun, semuanya itu berubah apabila Nura Alia hadir dalam dunianya. Hati Boboy berdegup lagi. Dalam diam, dia menyayangi si babysitternya itu.

“Kita minta maaf sebab selalu menyusahkan kakak. Kita sayangkan kakak!” BOBOY

Tapi, tiada siapa yang dapat menghalang suratan takdir. Nura Alia dan Boboy akhirnya bersatu dalam sebuah ikatan. Pada saat cinta semakin bersemi, muncul pelbagai halangan yang menggugat rasa cinta yang baru hadir itu. Masing-masing masih menyimpan banyak rahsia. Rahsia yang mampu mengundang rasa kecewa dan duka dalam hati mereka berdua.

Rahsia siapakah yang bakal terbongkar dahulu? Apakah nasib ‘cinta’ yang baru bersemi dalam hati mereka itu? Adakah dari cinta sekali lagi ia akan berubah menjadi benci?

“Maafkan abang, sayang. Selama ni abang dah tipu Lia. Abang sebenarnya bukan Boboy yang autistik. Abang masih Syed Azwan yang normal. Abang…” -SYED AZWAN


Untuk insan yang agak cerewet macam aku ni, agak sukar untuk aku membaca novel-novel yang tebal dan tambahan lagi kalau membosankan. tapi, novel ni lain beb!

Antara kelainannya :
1. Hero a.k.a boboy dalam novel ini ialah seorang lelaki autistik yang akhirnya mencipta kejutan pada pertengahan cerita.
2. Jalan cerita yang bagi aku tidak membosankan.
3. babak-babak yang romantik diantara Nura alia dan syed azman aka boboy.
4. Watak org ketiga tidak tlalu myakitkan hati. (sedang-sedang sajaa)
5. Jalan cerita lebih kepada hero dan heroin. Tiada babak-babak yang tidak penting/membosankan.

that;s all antara pendapat aku. Nak tau endingnya? Of course la happy ending :) so, kena baca dulu baru tau.. hehehe
Tapi ini semua bagi aku la.. tak tau la bagi korang amacam kan? Lain orang, lain cita rasanya. (Broken malay)

p/s : Dazh craft sedang melancarkan sale sehingga 31 Disember ni.. Sape2 nak item felt craft dengan harga yang murah, jom cepat2 order sekarang :)


Muslimah doddle keychain

Muslimah doddle keychain.. my favourite craft. biarpun leceh tapi berbaloi-baloi :)



donuts maniac

Big apple. salah satu jenama donut kegemaran aku. nak dikisahkan, makan satu tak cukup, makan keenam-enam, muak. tapi rasanya dan design nya memang selalu buat aku kempunan nak makan setiap masa. agree?
disebabkan salah satu desert (ke?) kegemaran aku sekarang adalah donut. jadi dengan berbekalkan sedikit inspirasi daripada big apple. maka terhasillah my own felt donut. hehe ( sorry,oh my english).

yang gambar diatas untuk diri sendiri. sudah selamat menjadi keychain hp dah pun. siapa-siapa yang berminat boleh pm atau place your order. tersedia sebagai pre-order. anda order, saya buat. boleh request 'perisa' kalau mahu. teehee.  hanya RM3 shj :)

keychain muslimah :)

 harga promosi :  hanya RM 3 shj :)


keychain muslimah.
can choose keychain/ hp strap



 can request name at the back. free of charge.

Couple keychain

Hot item - couple sky love
harga promosi :  RM5.00 (for both)




choose theme and alphabet that you want :)
hp strap / key chain  

colour available:
white,
purple,
hot pink( seperti di dalam gambar),
blue,
orange,
chocolate,
green,
yellow,
red.


RM3 for one, 
and RM5.00 for two of them.




hobi baru , minat baru.

assalamualaikum,
dah beberapa minggu aku merehatkan diri*bercuti.
alkisah, bila aku fikir punya fikir, memang tah hapehape rutin aku setiap hari. seperti biasa, makan tidur, tengok tv, melancong. tak ke membuang masa tu?
so alternatifnya aku goggle goggle about felt craft. dari dulu berminat tertarik memang da boom dengan felt craft ni. cuma xda kesempatan untuk try je. so, dengan berbekalkan research and sedikit tutorial daripada utube. akhirnya jeng jeng jeng...
menjadi juga akhirnya. tak la membazir kain felt aku. hehehe. ni antara design design yang cuba. terdiri daripada keychain little star, donut, keychain couple, keychain muslimah dan yang terbaru broadband case. sekarang ni nak try jahit pendrive case untuk yang tersayang plak. tengah goggle goggle design yang sesuai untuk kaum adam nih. aih, rumit.

untuk yang berminat , boleh terjah link di bawah :)
keychain muslimah
broadband case
sweet couple keychain
donuts